Semundjet e zemres

Ka nje neglizhence nga ana e qyetareve per tu kontrolluar tek mjeku persa i perket semundjeve te zemres. Mjeku kardiolog Ilirjan Gusha shprehet se ende nuk po shihet nje ndergjegjesim nga shumica e popullates aq me shume kur dihet se sa te rrezikshme jane semundjet e zemres.
Viteve te fundit sipas mjekeve kardiologe semnundet jane bere me te shpeshta edhe per moshat e reja e megjithate shihet kjo lloj neglizhence e cila duhet te evitohet dhe qyetaret te behen me te kujdessshem per shendetin e tyre

Vlora me afer Prishtines

Nderimi i kombetares shqiptare

Hapesirat publike ne Vlore

Mungesa e hapesirave te gjelbra dhe ambjenteve shlodhese, mungesa e kendeve sportive per argetimin e femijeve dhe afersia e pallateve me njeri-tjetrin jane probleme qe ndeshen rendom ne Vlore dhe sidomos ne ato blloqe banimi qe jane ndertuar se fundmi dhe qe jane te mbipopulluara nga pallatet e reja. Nje prej lagjeve me problematike ne kete drejtim eshte Uji i Ftohte pasi ne kete zone ka pasur nje bum ndertimesh. Ndertuesit nuk kane zbatuar asnje element te percaktuar ne projekt duke mos respektuar keshtu asnje element te domosdoshem kur behet nje ndertim.

Problemet e shumta ne kete drejtim reflektohet edhe ne numrin e vogel te shitjeve qe ka pasur ne keto objekte. Ne kete bllok banimi sic mund te ndiqni edhe nga pamjet ne ekran shitjet kane qene minimale. Pjesa me e madhe e hyrjeve te pallateve por edhe dyqaneve ne katet e para jane te pashitura kjo pasi qytetaret vlonjat jane ndergjegjesuar qe pervec ambjenteve te brendshme te kerkojne edhe kushte qe kane te bejne mbi te gjitha me mundesite qe do tu ofrohen atyre per tu shlodhur e mbi te gjitha, ofrimin e nje ambienti ku femijet e tyre te dalin dhe te argetohen pasi nuk mund te qendrojne gjate gjithe kohes te mbyllur ne shtepi.